hjem / Severdigheter / aktiviteter

Aktiviteter / Severdigheter

Sommeraktiviteter

Vandringer
Historiske Hadeland har et rikt nettverk av gamle grusveger og gutuer som inviterer til vandring. Pilegrimsleden går over området, Hadeland Folkemuseum har tilrettelagt flotte, merkede kultur- og naturstier og Gran kommune har startet arbeidet med digitalisering av ulike turløyper. 
 
Sykkelutleie 
Sykler kan leies, mot et lite depositum, på Granavollen. Henvendelse Sommerkirken/ Pilegrimssenteret eller Granavolden Gjæstgiveri. 
 
Ridning
Helgaker Gård tilbyr organiserte rideturer i sommer.
 
Fiske
Fritt fiske i både Randsfjorden og Jarenvatnet.
 
Bade- og båtliv
Fin, familievennlig badeplass på Ulsnestangen, ved Røykenvik i Randsfjorden
Gjestebrygge i Røykenvik 

Severdigheter

På Historiske Hadeland finnes en rekke severdigheter som ikke er direkte relatert til noen av aktørene. Prestegårdshagen ved Steinhuset, gravfeltet Kakkelhaugene langs Pilegrimsleden fra Granavollen mot Hadeland Folkemuseum, en Steinring rett ved avkjørselen til Dåpstradisjon, Klokkerlåven ved nye Tingelstad Kirke for å nevne noe. Nærmere presentasjon av disse er under utarbeidelse.

Se alle aktiviteter og severdigheter
Apr
20

Arrangementer

April 2018

Været

Jordskredfare gult nivå
Det ventes mye snøsmelting spesielt i lavlandet og i dalstrøk, opp mot 25 mm/døgn. Vannmetningen i jorden er høy i lavlandet. Faren for jord- og flomskred vil øke gradvis med økende grunnvannsstand og vannmetning i jorden. Bratte skråninger, samt bekker og elveløp med økende vannføring er spesielt utsatt. Fare for utløsning av sørpeskred gjelder særlig i områder med mer enn 40-50 cm snø. Snøen er vannmettet. Sørpeskred kan løses ut i slake hellinger der vann samles opp. Skredene kanaliseres ofte ned forsenkninger og bekkeløp, og kan da utvikle seg til flomskred. Les hele varselet på Varsom.no.

Kart